دوربين هواوي Y9s

تكنولوژي روز

دوربين هواوي Y9s

۷۸ بازديد

رابط كاربري دوربين

رابط كاربري دوربين هواوي Y9s همان طراحي آشناي ديگر گوشي هاي آنر و هواوي را دارد. در اسلايدر پايين صفحه گزينه هاي اصلي از جمله فوتو، ويديو، Aperature (براي تغيير گشودگي ديافراگم لنز به طور مجازي)، نايت، پرتره و More در دسترس هستند. براي استفاده از قابليت هاي فرعي از جمله پانوراما، تايم لپس و HDR بايد به بخش More مراجعه كنيد. در نوار بالاي هر صفحه هم بسته به گزينه انتخابي عكاسي، تنظيمات اصلي، فلاش و فعال يا غير فعال كردن هوش مصنوعي قرار گرفته است.

هواوي Y9s

 

اگر در حالت فوتو دوربين هاي پشتي گوشي را انتخاب كرده باشيد، در حاشيه سمت راست، گزينه سوييچ كردن بين دوربين هاي اصلي و فوق عريض نمايش داده مي شود و با نگه داشتن انگشت روي اين بخش، به سادگي مي توانيد بين 0.6 تا 6 برابر زوم كنيد. خوشبختانه زماني كه زوم بين دو دوربين اصلي و فوق عريض تغيير مي كند (از 0.9 به 1.0 برابر يا برعكس) شاهد تأخير اندكي هستيم.

در كل مي توان گفت كه رابط كاربري دوربين هواوي Y9s طراحي ساده اي دارد و به سرعت به كار با آن عادت مي كنيد؛ البته بهتر بود برخي از گزينه ها از جمله HDR به منوي اصلي منتقل مي شد تا براي استفاده از آن مجبور به مراجعه به بخش More نبوديد.

دوربين اصلي

همان طور كه گفتيم دوربين پشتي هواوي Y9s شامل سه ماژول اصلي، فوق عريض و عمق سنج است و با اين تركيب شايد بهتر باشد بگوييم كه اين گوشي در واقع دو دوربين عكس برداري دارد. در زير تفاوت زاويه ديد عكس هاي دو دوربين اصلي و فوق عريض را مشاهده مي كنيد.

 

 

همان طور كه در تصوير بالا مشخص است، عكس هاي دوربين فوق عريض گاه رنگ هاي زنده تري دارند و در عوض عكس هاي دوربين اصلي با رنگ هايي كمي گرم تر از حالت معمول ثبت مي شوند و از اين نظر تعادل خوبي ندارند.

هواوي Y9s

 

خوشبختانه تقريباً تمامي عكس هاي دوربين اصلي در روز فاقد شعاع هاي نوري (flare) و يا هاله هاي نور آزار دهنده هستند. عكس هاي زير با دوربين اصلي گرفته شده اند.

اما دوربين فوق عريض گاه با مشكل flare و هاله نور نه چندان شديد مواجه مي شود. با اين حال معمولاً با تغيير كادر عكاسي مي توانيد بر اين شرايط غلبه كنيد و عكسي بدون مشكل بگيريد.

هواوي Y9s

 

دوربين فوق عريض گوشي تا حدود زيادي اعوجاج تصوير را اصلاح مي كند و از اين نظر خروجي قابل قبولي دارد اما به طور كامل اين مشكل را حل نمي كند. با اين حال در نور مناسب عكس هاي اين دوربين كيفيت قابل قبولي دارند. گوشه هاي عكس هايي كه با اين دوربين گرفته مي شوند به نسبت كيفيت پايين تري دارند و گاهي كمي آبرنگي به نظر مي رسند. عكس هاي زير با دوربين فوق عريض گرفته شده اند.

در كل بايد گفت كه دوربين هاي اصلي و فوق عريض هواوي Y9s در نور مناسب كيفيت خوبي دارند و به عنوان يك گوشي ميان رده، انتظارات را برآورده مي كنند.

اما اگر خواهان ثبت عكس هايي با تركيب نور و رنگ متعادل تر باشيد، قابليت HDR دوربين به كارتان مي آيد. اين قابليت در هواوي Y9s به خوبي تعادل سايه ها و گستره ديناميكي تصاوير را بر قرار مي كند و معمولاً نتايج رضايت بخشي دارد. اما گاهي هم عكس هاي HDR دوربين اصلي خطاي رنگي قابل توجهي دارند و حتي عكس آسمان كمي به بنفش متمايل مي شود. با اين حال اين خطاها آن قدر شديد نيستند كه آزار دهنده باشند. در ادامه مقايسه اي بين عكس هاي معمولي و HDR دوربين اصلي را مشاهده مي كنيد:

 

 

قابليت HDR دوربين اصلي در روز و در شرايط نوري نه چندان ضعيف كارايي خوبي دارد. در تصوير بالا رنگ ها در حالت HDR زنده تر ثبت شده اند و رنگ و روشنايي آسمان هم متعادل تر شده است.

اما گاه مشابه تصوير دوربين هاي فوق عريض (تصوير زير)، تعادل بخش هايي از تصوير به هم مي ريزد. در اين عكس، با استفاده از HDR بخش هاي پر نور پشت پنجره و چراغ سقف متعادل تر ثبت شده اند اما در عوض مبلمان، ستون افقي سقف در گوشه بالا و سمت راست و بقيه اجزاي محيط داخلي اندكي تاريك تر شده اند.

 

 

در ادامه ساير تصاوير HDR دوربين هاي اصلي و فوق عريض را مشاهده مي كنيد:

يكي از قابليت هاي دوربين پشتي گوشي، زوم 0.6 تا 6 برابري است. زوم هاي پايين تر از 1X توسط دوربين فوق عريض ثبت مي شوند و وظيفه زوم هاي بالاتر را دوربين اصلي 48 مگاپيكسلي به عهده دارد. به اين ترتيب مي توان گفت كه زوم هاي به غير از 0.6 و يك برابر، به صورت ديجيتال هستند و از كيفيت عكس ها به ميزان قابل توجهي كاسته مي شود. در زوم بين 0.9 تا يك برابر يا بر عكس كه منجر به سوييچ شدن بين دوربين ها مي شود خوشبختانه شاهد تغيير قابل توجه وايت بالانس نيستيم و اين در حالي است كه در بسياري از گوشي هاي ميان رده در اين شرايط تغييرات واضحي در وايت بالانس اتفاق مي افتد. در عكس هاي زير مقايسه اي بين عكس دوربين اصلي (زوم 1X) و زوم 6 برابر را مشاهده مي كنيد:

 

 

حسگر اصلي هواوي Y9s هم مشابه با تقريباً تمام گوشي هاي ديگر با حسگر 48 مگاپيكسلي، به طور پيش فرض عكس ها را با رزولوشن 12 مگاپيكسلي ثبت مي كند. به اين منظور اطلاعات هر 4 پيكسل مجاور، در قالب يك پيكسل با هم تركيب مي شوند تا در نهايت به ويژه در نور ضعيف تصاوير بهتري ثبت شود. با اين حال اگر مايل باشيد، مي توانيد به طور دستي رزولوشن دوربين اصلي را روي 48 مگاپيكسل تنظيم كنيد.

حجم فايل عكس هاي 48 مگاپيكسلي معمولاً بين 3 تا 4 برابر بيشتر از عكس هاي 12 مگاپيكسلي است اما حتي در نور خوب هم نبايد انتظار كيفيت چندين برابر بالاتر را داشته باشيد. كيفيت اين عكس ها فقط كمي بالاتر است و حجم بالاتر ارزش انتخاب اين رزولوشن را ندارد؛ مگر اين كه به ثبت جزئيات كمي بيشتر اصرار داشته باشيد.

اما به بررسي كيفيت ماژول هاي دوربين اصلي در نور ضعيف بپردازيم. دوربين اصلي هواوي Y9s در نور ضعيف معمولاً تصاوير تار و نه چندان با كيفيتي ثبت مي كند اما نايت‌مودِ با كيفيت، نقطه ضعف اين دوربين در شب را خنثي مي كند و عكس هاي با كيفيتي تحويلتان مي دهد. عكس هاي زير با دوربين اصلي و در حالت فوتو (نرمال) ثبت شده اند:

همان طور كه در بالا مشاهده كرديد، دوربين اصلي هم در مواردي نادر و چالش بر انگيز، با مشكل شعاع هاي نور و هاله هاي رنگي روبرو مي شود. فلاش دوربين اصلي هم تكي است و كارايي متوسطي دارد. عكس هايي كه با فلاش ثبت مي شوند كمي رنگ هاي گرم تري دارند و جزئيات بيشتري را به نمايش مي گذارند. عكس هاي زير  با فلاش ثبت شده اند:

 

قابليت نايت مود گوشي (تنها براي حسگر اصلي و با رزولوشن 8 مگاپيكسل) امكان تنظيم ISO بين 100 تا 1600 و نيز حالت خودكار را در اختيارتان مي گذارد. علاوه بر اين مي توانيد سرعت شاتر را از يك چهارم تا 32 ثانيه تغيير دهيد يا حالت خودكار را انتخاب نماييد. اگر هر دو اين تنظيمات را روي حالت خودكار قرار دهيد باز هم دوربين به خوبي شرايط را مي سنجد و تنظيمات را اعمال مي كند. در ادامه مقايسه عكس حالت فوتو با نايت را مشاهده مي كنيد:

 

 

در زمان استفاده از نايت‌مود گاهي گوشي به اشتباه مي افتد و سرعت شاتر بيش از حد (حتي تا بيشتر از 10 ثانيه) بالا مي رود؛ در حالي كه در همين شرايط با سرعت كمتر از 5 ثانيه هم عكس هاي خوبي ثبت مي شوند. عكس هاي زير با استفاده از نايت مود گرفته شده اند.

در كل بايد گفت با اين كه عكس هاي نايت‌مود گاه بيش از حد آبرنگي مي شوند و رنگ ها كمي اغراق شده ثبت مي شوند اما در كل كيفيت عكس ها در نور ضعيف را به خوبي بهبود مي يابد و اين قابليت مي تواند لذت عكس برداري با گوشي در نور ضعيف را دو چندان كند.

در نور ضعيف روي دوربين فوق عريض چندان نمي توان حساب كرد و عكس ها بسيار بي كيفيت، تار و پر نويز هستند. عكس هاي زير با دوربين فوق عريض گرفته شده اند:

اگر مايل باشيد تنظيمات حرفه اي تر را به طور دستي اعمال كنيد، قابليت پرو، امكانات بيشتري را در اختيارتان قرار مي دهد. در اين حالت مي توانيد مقدار ISO را بين 50 تا 3200 يا خودكار تنظيم كنيد و وايت بالانس، محدوده نورسنجي، سرعت شاتر، فوكوس و نوردهي را به دلخواه خود تغيير دهيد. از قابليت هاي جانبي ديگر رابط كاربري، ثبت عكس هاي پانوراما، تايم‌لپس و ويديوهاي اسلوموشن هستند.

قابليت Aperture امكان تغيير گشودگي ديافراگم لنز به طور مجازي (تنها با دوربين اصلي و با رزولوشن 8 مگاپيكسل) بين 0.95 تا 16 را در اختيارتان مي گذارد تا عكس هاي بوكه ثبت كنيد. هواوي Y9s به اين منظور از هوش مصنوعي و دوربين عمق سنج استفاده مي كند تا با سنجش فاصله پس زمينه و پيش زمينه از سوژه، عكس هاي بوكه بگيرد. در زير عكس هاي بوكه را مشاهده مي كنيد:

عكس هاي بوكه هواوي Y9s به عنوان يك گوشي ميان رده كيفيت قابل قبولي دارند. اما گاهي پس زمينه تصوير به طور غير طبيعي محو مي شود و تصور مي كنيد روي بخشي از لنز بخار نشسته است. علاوه بر اين گوشي تلاش چنداني براي محو كردن پيش زمينه تصوير (بخش بين سوژه و دوربين) نمي كند.

يكي از قابليت هاي ديگر دوربين، عكس برداري پرتره (براي دوربين اصلي و سلفي) است. زماني كه با دوربين اصلي پرتره مي گيريد، مشابه حالت Aperture، حسگر عمق سنج به كمك حسگر اصلي مي آيد تا فاصله سوژه از بخش هاي ديگر تصوير تشخيص داده شود. حالت پرتره دو ويژگي قابل تنظيم را در اختيارتان مي گذارد؛ انتخاب سطح زيبايي (Beauty level) بين 0 تا 5 و انتخاب افكت هاي نور پردازي. اگر براي بيوتي، سطح هاي بالا را انتخاب كنيد، چهره ها به شدت سافت مي شوند. اين كه چه سطح از بيوتي، مناسب است كاملاً بسته به سليقه كاربر دارد.

اما افكت هاي نور پردازي بخش جذاب تر قابليت پرتره هستند. هواوي افكت هايي از جمله نور پردازي صحنه و تغيير شكل نورهاي پس زمينه را در اختيارتان مي گذارد. از جالب ترين افكت ها، تغيير شكل نور هاي پس زمينه به شكل، دايره اي، بادامي و قلب است كه معمولاً خروجي زيبايي هم دارد. عكس هاي ثبت شده با اين افكت را در بخش دوربين سلفي، به طور كامل تر بررسي مي كنيم.

هواوي Y9s

 

در زمان استفاده از قابليت پرتره با دوربين سلفي، امكان فعال كردن فلاش را داريد اما در كمال تعجب با انتخاب دوربين اصلي فلاش به طور كامل غير فعال است. در كل كيفيت عكس هاي پرتره مناسب ارزيابي مي شود؛ اگر چه برخي مواقع خطاهايي در تفكيك سوژه از پيش زمينه و پس زمينه به چشم مي خورد. با اين حال با كمي حوصله و آزمايش و خطا مي توانيد پرتره هاي قابل قبولي بگيريد.

دوربين اصلي هواوي Y9s امكان فيلم برداري 1080p و تا 60 فريم بر ثانيه را دارد و بر خلاف برخي از ميان رده هاي ديگر خبري از فيلم برداري 4K نيست. كيفيت ويديوهاي 30 فريم دوربين اصلي در روز خوب هستند و ويديوها شارپ، با رنگ هاي مناسب و گستره دينامكي قابل قبول ثبت مي شوند ولي به دليل فقدان لرزشگير اپتيكال كوچكترين لرزشي هم ثبت مي شود. ويديوهاي اين دوربين در شب و نور ضعيف با نويز نسبتاً بالا و جزئيات كم ثبت مي شوند. فيلم برداري 60 فريم بر ثانيه تنها با دوربين اصلي 48 مگاپيكسلي ممكن است و در اين شرايط زوم هم غير فعال مي شود.  ويديوهاي 60 فريم بر ثانيه، روان هستند اما در مقايسه با ويديوهاي 30 فريم، به ميزان محسوسي تار و فاقد جزئيات به نظر مي رسند.

دوربين فوق عريض اما در ثبت ويديو كيفيت پايين تري دارد، سايه ها را به مراتب تاريك‌تر ثبت مي كند، جزئيات كمتري را به نمايش مي گذارد و گستره ديناميكي مناسبي ندارد. در نور ضعيف هم فيلم برداري دوربين فوق عريض چنگي به دل نمي زند و در اين شرايط بهتر است قيد استفاده از آن را بزنيد.

دوربين اصلي هواوي Y9s همچنين توانايي ثبت ويديوهاي فوق آهسته با نرخ 480 فريم بر ثانيه و رزولوشن 720p را دارد. اين ويديوها بدون لگ و روان ثبت مي شوند اما به نسبتِ رزولوشن، تار به نظر مي رسند. كادري كه در زمان ثبت ويديوهاي اسلوموشن در اختيارتان قرار مي گيرد هم بسيار كوچكتر از كادر معمول عكاسي با دوربين اصلي است.

منبع:

https://digiato.com/article/2020/02/16/%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%db%8c-%d8%af%d9%88%d8%b1%d8%a8%db%8c%d9%86-%d9%87%d9%88%d8%a7%d9%88%db%8c-y9s/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.