ساعتهاي اوليه بامداد امروز دسترسي به اينترنت براي مدت كوتاهي محدود شد و دسترسي صرفاً به سايتهاي داخل كشور امكانپذير بود. همين مسئله باعث شد تا كاربران شبكههاي اجتماعي حدسوگمانهايي در خصوص قطع مجدد اينترنت مطرح كنند. اما «سجاد بنابي»، نايب رييس هيات مديره شركت ارتباطات زيرساخت در گفتگو با ديجياتو اعلام ميكند كه اين قطعي حدوداً ۴۵ دقيقهاي مربوط به يك «آپگريد» بوده و قرار نيست اينترنت در شرايط حساس كنوني قطع شود.
بنابي همچنين اعلام ميكند كه قطعي ۴۵ دقيقهاي از سوي كمتر از نصف كاربران در داخل كشور تجربه شده است. او در همين رابطه به ديجياتو گفت:
«تقريبا براي ۴۰ درصد كاربران، از ساعت ۴.۱۵ تا ۴.۵۵ اينترنت بينالملل در سراسر ايران قطع شد. از ديروز به همه اپراتورهاي ارائه دهنده اينترنت اطلاع داده شده بود كه از ساعت ۲ تا ۸ صبح يك آپگريد در شبكه داريم كه ممكن است اختلال ايجاد كند. اپراتورها اما معمولا اين موارد را براي مشتريان خود بازگو نميكنند و البته به طور كلي قرار هم نبود اينترنت بينالملل دچار مشكل شود؛ سعي و تلاش ما بر اين بود كه چنين اتفاقي رخ ندهد.»
به گفته نايب رييس هيات مديره شركت ارتباطات زيرساخت، فرايند اين آپگريد تا ساعت ۴.۱۵ بدون اختلال پيش رفته بود و تيم آنها با انجام اقداماتي چون سوييچ به روترهاي مختلف سعي داشته تا اينترنت بينالملل دچار مشكل نشود، اما نهايتا در ساعت ۴.۱۵ مشكلي ايجاد شده كه منجر به قطعي براي دقايقي شده است. به گفته بنابي ساعت ۴ صبح كمترين ترافيك اينترنت كشور است و از آنجايي كه آنها قصد داشتند يك آپگريد انجام دهند و نه كار ديگري، تصورشان بر اين بوده كه اين قطعي رخ ندهد.
او در پاسخ به اين پرسش كه آيا زمزمههايي مبني بر قطع اينترنت جهاني در اين روزها وجود دارد يا خير، با اشاره به قطعي اينترنت در آبان ماه امسال ميگويد كه در آن زمان هم شوراي امنيت كشور اعلام كرد كه قصد چنين كاري دارد: «از همين رو قطعي اينترنت جهاني در حال حاضر بدون اعلام قبلي نخواهد بود. ضمن اينكه در شرايط فعلي قطعي اينترنت جهاني كار چندان درستي هم به نظر نميرسد و قرار نيست چنين اتفاقي بيفتد.»
بنابي ميگويد كه بسياري از كشورها از ارائه آمار كرونا سرباز ميزنند و اطلاعات درباره اين موضوع را پنهان ميكنند. او با اشاره به اين موضوع كه ايران اين راه را پيش گرفته كه آمار رسمي را اعلام كند ميگويد: «زماني كه تصميم به اعلام آمار رسمي شده، تا آخر اين مسير بايد پيش رفت و مسئولين ما نيز به طور قطع اين مسير را پيش خواهند رفت چرا كه در غير اين صورت استرس مردم بيشتر خواهد شد و قطعي اينترنت به اين استرس كمك خواهد كرد؛ پس به نظر من فضاي كشور فضايي نيست كه چنين اتفاقي در آن رخ بدهد.»
منبع: