دروغ پراكني درباره كرونا با انتشار بيش از ۲ ميليون توييت

۶۲ بازديد

وزارت خارجه آمريكا در گزارشي منتشر نشده، مي‌گويد حدود ۲ ميليون توييت مختلف، حاوي اطلاعات جعلي و تئوري‌هاي توطئه در رابطه با ويروس كرونا منتشر شده است.

در گزارش اين وزارتخانه چندين مورد از اين اخبار جعلي و تئوري‌هاي توطئه نشان‌دار شده‌اند. براي مثال يكي از اين تئوري‌هاي بي‌اساس، اين بوده كه ويروس كرونا سلاح بيولوژيكي بوده كه توسط خيريه بيل و مليندا گيتس ساخته شده است. در ادامه اين گزارش آمده كه برخي از تئوري‌هاي توطئه كه در رابطه با اين ويروس وجود دارد،‌اكثرا توسط حساب‌هاي جعلي نشر داده مي‌شوند.

فارغ از تئوري‌هاي توطئه، اين وزارتخانه چندين توييت با مضمون باور‌هاي غلط و خرافه را نيز نشان‌دار كرده است. يكي از اين توييت‌ها به منشاء كرونا اشاره مي‌كند و آن را نشاًت گرفته از سوپ خفاش مي‌داند؛ سرآغازي كه همه ما مي‌دانم اشتباه بوده و هيچ ربطي به شيوع ويروس كرونا ندارد. چيزي كه براي اين وزارتخانه بسيار جالب بود، لينك‌هاي معتبري است كه همراه اين توييت‌ها منتشر مي‌شود. براي مثال در يكي از همين توييت‌ها، مي‌بينيم كه آمار‌‌ها از سايت رصد شيوع ويروس كرونا كه توسط دانشگاه جان هاپكينز راه‌اندازي شده، به دست آمده است.

ويروس كرونا

 

گفته مي‌شود اين گزارش كه به صورت عمومي منتشر نشده، توسط مركز مشاركت جهاني (Global Engagement Center) گردآوري شده است. اين مركز، يكي از برنامه‌هاي ايالتي آمريكاست كه با هدف مبارزه با پروپاگاندا و اطلاعات نادرست خارجي راه‌اندازي شده است. اين مركز تمامي پست‌هاي منتشر شده بين تاريخ ۲۰ ژانويه و ۱۰ فوريه كه در منشائي خارج از آمريكا دارند را پايش كرده و به اطلاعات فوق رسيده است.

از آن سمت توييتر اعلام كرده با مقامات FBI همكاري مي‌كند تا توييت‌هاي كرونا ويروس را رصد كرده و در صورت نادرست بودن، آن‌ها را حذف كند. اين شبكه اجتماعي در رابطه با گزارش اين وزارتخانه حرفي نزده است. با اين حال اين گزارش تنها چند روز پس از مصاحبه مقامات آمريكايي با يك خبرگزاري فرانسوي مبني بر دخالت روسيه در پخش اخبار كذب ويروس كرونا منتشر شده است.

در اين مصاحبه آمده بود كه روسيه معتقد است ويروس كرونا با هدف برهم ريختن اقتصاد چين منتشر شده تا به نوعي جنگ اقتصادي راه بيفتد. با اين حال در گزارش اين وزارتخانه، خبري مبني بر دخالت روسيه در نشر اخبار جعلي نمي‌بينيم. فيسبوك و توييتر هم در اين بين از مدت‌ها پيش سعي كرده‌اند تا از نشر اخبار جعلي جلوگيري كنند. براي مثال فيسبوك اعلام كرده است اخبار ويروس كرونا را صحت‌سنجي مي‌كند تا اطمينان حاصل كند، جعلي و حاوي تئوري‌هاي توطئه نيستند.

منبع:

https://digiato.com/article/2020/03/01/%d8%a8%db%8c%d8%b4-%d8%a7%d8%b2-%db%b2-%d9%85%db%8c%d9%84%db%8c%d9%88%d9%86-%d8%aa%d9%88%db%8c%db%8c%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%a7%d8%a8%d8%b7%d9%87-%d8%a8%d8%a7-%d8%aa%d8%a6%d9%88%d8%b1%db%8c/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.