استارتاپ «ايران رنتر» با جذب سرمايه از «ارتباط فردا» به دنبال چيست؟

۶۸ بازديد

«امير حق‌رنجبر»، مديرعامل استارتاپ «ايران رنتر» در گفتگو با ديجياتو خبر داد كه «فينووا»، نهاد سرمايه‌گذاري شركت تجارت الكترونيك «ارتباط فردا»، در اين استارتاپ سرمايه‌گذاري كرده است. اگرچه او رقم دقيق اين جذب سرمايه را اعلام نمي‌كند اما عقيده دارد كه اين سرمايه‌گذاري، «بزرگ‌ترين جذب سرمايه‌ي يك استارتاپ در حوزه فين‌تك در ايران بوده است»؛ عقيده‌اي كه «آرين افشار»، مديرعامل فينووا نيز در گفتگو با ديجياتو آن را تاييد مي‌كند.

در اين ميان ايران رنتر يا فينووا رقم دقيق اين سرمايه‌گذاري را اعلام نكرده‌اند. اما مديرعامل ايران رنتر به ديجياتو مي‌گويد كه استدلال اين شركت از به كار بردن عبارت «بزرگ‌ترين سرمايه‌گذاري در حوزه فين تك»، اين بوده است كه بيشتر سرمايه‌گذاري‌ها در استارتاپ‌هاي فين‌تك «كمتر از ۱۰ ميليارد تومان» بوده‌اند.

مديرعامل ايران رنتر در خصوص چگونگي و چرايي انتخاب شركت ارتباط فردا و فينووا، تاكيد مي‌كند كه در ماه‌هاي گذشته، اين استارتاپ مذاكراتي با سرمايه‌گذاران مختلف داشته داشته‌ اما دليل انتخاب شركت ارتباط فردا و بازوي سرمايه‌گذاري آن يعني فينووا، زنجيره‌ي ارزش و نگرش ارتباط فردا به موضوع بانكداري ديجيتال و نوآوري باز بوده است. او در پاسخ به اين سوال كه جذب سرمايه‌، صرف چه مواردي خواهد شد، به ديجياتو مي‌گويد: «ما در مجموع روي ۲ موضوع تاكيد ويژه داريم. يكي افزايش تامين مالي و ديگري مديريت ريسك. تا جاي ممكن مي‌خواهيم از تكنولوژي و يادگيري ماشين بهره بگيريم تا بتوانيم ريسك را مديريت كنيم. اين مسئله نياز به تيم ديتا و فني مناسب دارد.»

حق رنجبر مي‌گويد ايران رنتر امروز در حال همكاري با بيشتر از ۵۰۰ فروشگاه اينترنتي است و يكي ديگر از برنامه‌هاي اصلي اين شركت پس از جذب سرمايه، همكاري با فروشگاه‌هاي جديد است. از سوي ديگر «درگاه اعتباري» و «كارت اعتباري مجازي»، دو محصول جديدي هستند كه اين شركت مي‌گويد در سال آينده مي‌خواهد آن‌ها را عرضه كند:

 

«تا امروز مشتريان ايران رنتر توسط كد تخفيف صد درصدي از فروشگاه‌ها خريد مي‌كردند. اين روش، براي ما ايده‌آل نبود و مي‌خواستيم نحوه خريد از فروشگاه‌ها را تغيير دهيم. براي اين‌كار ۲ راه‌حل وجود دارد. يكي درگاه اعتباري است كه در صورت استفاده از آن، از اعتبار ايران رنتر كاربر كسر مي‌شود. درگاه‌هاي اعتباري در همه فروشگاه‌هاي همكار ما تعبيه مي‌شود و مشتريان مي‌توانند از آن‌ها استفاده كنند. اما راه‌كار بعدي، كارت اعتباري مجازي است، كه آن هم روشي براي خريد از فروشگاه‌هاست. به اين شكل كه هر كاربر، يك كارت اعتباري دارد -كه حسابي پشت آن نيست- و كاربر مي‌تواند با استفاده از آن، از فروشگاه‌هايي كه با ما همكاري مي‌كنند خريد كند.»

او تاكيد مي‌كند كه كارت اعتباري مجازي، يك محصول پيچيده است كه تاكنون اين استارتاپ براي عرضه‌اش تلاش زيادي كرده و اميدوار است در سال ۹۹، عرضه شود: «تصور ما اين است كه با عرضه اين محصول، اتفاق مهمي در صنعت بانكي و اعتباري مي‌افتد.»

حق رنجبر در پاسخ به اين سوال كه اين دو محصول از نظر حقوقي و قوانين سخت‌گيرانه ايران در حوزه مالي، آيا بدون مشكل مي‌توانند به دست كاربر برسند يا خير، مي‌گويد: «براي درگاه اعتباري قطعاً مشكل حقوقي نخواهيم داشت. از طرفي كارت اعتباري مجازي، يك محصول كاملاً جديد است كه البته حالت چرخشي ندارد. در واقع، اعتباري وجود دارد كه شخص مي‌تواند يكبار از آن استفاده كند؛ مثل يك وام. اما واقعيت اين است كه ما در حال ورود به حوزه‌اي جديد هستيم و ممكن است با چالش‌هاي تازه‌اي روبه‌رو شويم، كه البته تلاش مي‌كنيم آن‌ها را نيز حل كنيم.»

اما در اين ميان، انتقادي كه عده‌اي به ايران‌رنتر داشته‌اند، بازي كردن در زميني بوده كه خودش -دست كم در ايران- ساخته است. در واقع نداشتن مجوز از نهاد يا رگولاتور مالي يكي از نگراني‌هايي بوده كه مطرح شده است. حال برنامه‌ي ايران رنتر با اين جذب سرمايه و بزرگ‌تر شدن، براي فعاليت زير سايه قانون چيست؟ حق رنجبر در پاسخ به اين مسئله اشاره مي‌كند كه در تمام دنيا، استارتاپ‌هاي لندتك با مسائل قانوني مواجه شده‌اند:

«ايران رنتر در سال جاري مسائل و مشكلات زيادي داشت كه بسياري از آن‌ها را برطرف كرد. اكنون از طريق معاونت فناوري‌هاي نوين بانك مركزي و انجمن فين‌تك ايران، در حال پيش‌برد «آيين‌نامه‌ي تسهيلات‌ ياري» هستيم تا نه‌تنها ايران رنتر بتواند در اين چارچوب فعاليت كند، بلكه در آينده هم استارتاپ‌هاي لندتك از اين چارچوب استفاده كنند. واقعيت اين است كه فشار اوليه به ما وارد شد، اما خروجي اين مسئله در حال تبديل شدن به آيين نامه‌ي تسهيلات ياري است و قطعاً در آينده‌اي نزديك، ده‌ها استارتاپ ديگر وارد اين حوزه خواهند شد.»

او همچنين در پاسخ به اين مسئله كه رشد مشتريان ايران رنتر در يك سال اخير چگونه بوده است، مي‌گويد: «تقاضاي كاربران براي استفاده از خدمات ما بالاست و در بسياري اوقات صف داريم. معمولاً بالاي ۳ هزار نفر در صف دريافت تسهيلات ايران رنتر قرار دارند. دليل اين موضوع اين است كه ايران رنتر، تنها جايي است كه در ايران وام بدون ضمانت مي‌دهد كه در ايران مانند طلاست. به همين دليل تقاضا بالاست و ما مجبور به بستن ثبت سفارش مي‌شويم؛ موضوعي كه باعث شده عده‌اي به ما انتقاد داشته باشند. اما واقعاً در اين حجم تقاضاي وحشتناك مجبوريم محدوديت در جذب داشته باشيم تا بتوانيم پاسخ مناسبي به مشتريان بدهيم. درخواست بالاست اما برآورد ما اين است كه تا پايان سال، ۴۰ هزار وام خواهيم داد.»

منبع

https://digiato.com/article/2020/03/01/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%b1%d9%86%d8%aa%d8%b1-%d8%a8%d8%a7-%d8%ac%d8%b0%d8%a8-%d8%b3%d8%b1%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%87-%d8%a7%d8%b2/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.